Advert

14 Şubat / Yusuf Yıldız

Yazan: Yusuf Yıldız -14 ŞUBAT

SÖYLEŞİ - 14-02-2024 23:03 267 kez okundu.

14 Şubat / Yusuf Yıldız
Advert

14 ŞUBAT

Her yıl olduğu gibi, bugün günlerden 14 Şubat.
Malumunuz sevgililer günü.
Aşk, sevgi, romantizm, tutkular heyecanlar ve bu güne özel en çok ihtiyaç duyulan cüzdanlar.

İnsan yaradılış gereği sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyar, beğenilmek, sevmek, sevilmek ister.
Sevgi sadece insana özgü bir kavram değildir tüm canlılar sevgiye ihtiyaç duyar; kediler, köpekler, kuşlar ve daha niceleri.
Bu günü özel kılan nedir?

Sadece bu gün için mi sevmek, sevilmek, özlenmek.
Bu gün kutlama yapanlar, yapamayacak olanlar, yeni bir kutlama için gelecek yılın 14 Şubat’ını mı bekleyecekler veya yılın geri kalan 364 gün boyunca kalplerini söküp tozlu raflar arasına mı koyacaklar bir dahaki 14 Şubat'a kadar?

Aklımda deli sorular. Tarihçi, filozof, bilim adamı değilim hele hele bireylerin özel hayatına burnunu sokacak biri hiç değilim, lakin bir güne sığdırılan bu günün diğer günlerden hiçbir farkı olmadığını biliyorum. 15 Şubat’ta da 21 Mart’ta da sevilip seveceğinizi hatta bu günden daha da özel bir gün geçirebileceğinizi garanti ederim ki, bunun için saat zaman gün ay yıl saymayın hemen şimdi çok geç olmadan her gün her an yılmadan usanmadan büyük bir içtenlikle sevginizi gösterin söyleyin, sevgi için bir başkalarının dayattığı toplumsal baskıya asla boyun eğmeyin, her an her dakika sevin, özleyin, ilgilenin.

Sevgisiz yaşanmaz bunu bilin, sevgi tüm canlılarda ömrü uzatır mutluluğu artırır, bu bilimsel kanıtlanmış gerçeğide göz ardı etmeyin. 
Sevin.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

Vazgeçiş / Mustafa Murat Güngör

05-05-2024 - SÖYLEŞİ

Karma / Muzaffer Akın

Karma / Muzaffer Akın

02-05-2024 - SÖYLEŞİ