Advert

Zor ve Acılarla Dolu Bir Yıl Sonrası Daha Güzel Bir Yıl Umudu Dileklerimizle...

ZOR ve ACILARLA DOLU BİR YIL SONRASI DAHA GÜZEL BİR YILA DİLEKLERİMİZLE... MUTLU YILLAR

GÜNCEL - 31-12-2023 16:43 767 kez okundu.

Zor ve Acılarla Dolu Bir Yıl Sonrası Daha Güzel Bir Yıl Umudu Dileklerimizle...
Advert

MUTLU YILLAR

2023 yılı, büyük bir enkazın altında, bizi çaresizlik içinde bırakarak başladı.

Yıkıldık, paramparça olduk, ağladık, feryat ettik. Canımız yandı. Ne yapacağımızı bilemez bir halde, çaresizdik. Öfkelendik, elimizden geleni imkanlarımız doğrultusunda yaptık, yapmaya çalıştık.

Duygularımız ele geçirdi tüm varlığımızı, ruhumuz hapsoldu mutsuzluğa ve umutsuzluğa, kirlendi hayata dair beslediğimiz tüm güzellikler…

Düşündük, uzun geceler, günler, haftalar boyu düşündük olan biteni. İçimizde birikti düşünceler, dolduk…

Umudun içine karışan kara düşüncelerin, içimizde yarattığı lacivert gökyüzülerin altındaki ruhlarımızın arınması için yazdınız hissettiklerinizi ve Truva Edebiyat Dergisi olarak, elimizden geldiğinizce sesiniz olmaya çalıştık.

Öte yandan da, hayat devam ediyordu ve etmek de zorundaydı.

Truva Edebiyat Dergisi 6.Öykü Yarışması’nı düzenledik, sonuçlarını Temmuz ayı başında açıklayıp Ağustos ayının sonunda da, bu yarışmamız ile ilgili bir ilki başlatıp, yarışmamız için “Ödül Gecesi” düzenledik.

Şubat ayında içimizde deprem yaratan 2023 yılı, bu kez de Ekim ayının içinde, yine benzer yüzünü göstererek yüreklerimizi dağladı, vicdanlarımıza dokundu.

Masum insanlar, çocuklar katledildi. Evleri başlarına yıkıldı, din ve politika kisvesi altında insanlık dışı bir şekilde.

İçinde bulunduğumuz coğrafyada, yanıbaşımızda, Filistin’de yaşanan bu insanlık dramında da, dergi olarak duygulara tercüman olmaya çalıştık, yazılarınızı yayımlayarak ve kliplerle ses olarak…

Tüm bu yaşananlarla birlikte, Ekim ayının sonunda, daha da anlamlı bir hale gelen Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladık hep birlikte.

2023 yılı, dünyayı ve ülkemizi olumsuzluklarla sınamaya devam etse de, biz gelecekten umutluyuz.

2023 yılının son aylarında öykü yarışmamızın 7.sini başlattık, öykü kabulümüz devam ediyor. 2024 yılının Mart ayında sonuçlar açıklanacak ve Nisan ayında da güzel bir “Ödül Gecesi” ile sizlerle buluşacağız.

Yani, düşünen, sorgulayan ve bunları geliştirebilmek için okuyan, yazan ve kendini ifade edebilen bir toplum olmak için 2024 yılında da paylaşımlarımızla, etkinliklerimizle ve yeni sürprizlerimizle yayın hayatımıza devam edeceğiz.

Tabii ki, tüm gücümüzü siz, gönlü güzel edebiyat dostlarından alarak… Hep birlikte, güzellikleri çoğaltacağız, kötülükleri ruhumuzdan arındıracağız. Çünkü, #BizBöyleGüzeliz

2024 yılının, tüm dünyaya, ülkemize ve sevgili edebiyat dostlarımıza güzelliklerin daha çok yaşandığı günleri getirmesi dileğiyle…

Sağlıkla, mutlulukla ve kitap kokusuyla kalın…

Mutlu yıllar, 

Truva Edebiyat Dergisi

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Truva Edebiyat Dergisi Dostları / Ümit Kayaçelebi

Truva Edebiyat Dergisi Dostları / Ümit Kayaçelebi

27-11-2023 - GÜNCEL

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında / Truva Edebiyat Dergisi

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında / Truva Edebiyat Dergisi

29-10-2023 - GÜNCEL