Advert

Dünya Öykü Günü / Yusuf Yıldız

Yazan: Yusuf Yıldız -DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ

DENEME - 15-02-2024 17:01 366 kez okundu.

Dünya Öykü Günü / Yusuf Yıldız
Advert

DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ

“Sevgililer Günü” ile ön plana çıkan bir 14 Şubat’ta aynı zamanda “Dünya Öykü Günü” de kutlanıyor ancak bu kutlama, sevgililer gününün gölgesinde kaldı ve hiçbir basın yayın organında yer almadı.

Belki de adını dahi duymadığımız "Dünya Öykü Günü" nedir?

2003 yılı Kasım ayı 69. Uluslararası PEN Dünya Kongresi'nde "Dünya Öykü Günü" olarak ilan edilmiş ve o günden beri kutlanan bir gündür.

Belirli gün ve haftalara karşı olmamakla beraber, temelinde sevgi yatan edebi eserlerin şiir, makale, öykü, deneme, roman, hikaye ve görsel sanatların her bir dalı, resim, heykel ve müziğin belirli bir güne sıkıştırılmasını da doğru bulmuyorum.

Bu günün önemine münhasır, siz değerli okurların da hayatı bir öykü değil midir?

Sevgi ile yoğrulmuş kalbinizde yaşama olan inancınız hayata bağlılığınız ayakta kalmanız için mücadelemizden daha güzel bir öykü olabilir mi?

Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm coğrafyamızda kültürümüzle yedi düvele yayılmış şanlı tarihimizle bize vatan olan cennet ülkemizde yetişmiş şairlerimiz yazarlarımız sanatını icra eden dünyaca ünlü virtüözlerimiz müzisyen ve ressamlarımızın hayatları ve eserlerini incelediğimizde sevgi ile beslenmiş öykülerine rastlayacaksınız.

“14 Şubat Dünya Öykü Günü” kurucusu Özcan Karabulut'u ve ilham aldığı duayen edebiyatçı yazar Sait Faik Abasıyanık ve ismini sayamadığım hayatını kültüre sanata edebiyata adamış tanınmış, tanınmamış tüm gönül verenlere, emeği geçenlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sait Faik; “Her şey bir insanı sevmekle başlar” diyor.

Sevgi dolu öykülere ...

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeni Ufuklar Açmak / Hamdi Tabanlı

Yeni Ufuklar Açmak / Hamdi Tabanlı

22-04-2024 - DENEME

Yaşamak Sanattır / Aydın Hanzala

Yaşamak Sanattır / Aydın Hanzala

15-04-2024 - DENEME