Advert

Bir Kitap: Çatırtı / Dean Koontz

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: ÇATIRTI / DEAN KOONTZ

KİTAP ANALİZİ - 10-05-2024 14:41 112 kez okundu.

Bir Kitap: Çatırtı / Dean Koontz
Advert

BİR KİTAP: ÇATIRTI / DEAN KOONTZ

“Sanki ölümle verilmiş bir randevuları vardı. Ve ölüm bu randevuya inanılmaz bir bağlılık gösteriyor, her virajda, her karanlık köşede, her kapının ardında onları bekliyordu.”

Alex'in hayatı, Courtney ile tanıştığında tamamen değişir. Her anlamda ruh eşini bulmuştur. Kısa süre içinde yaşadıkları büyük aşkı evlilikle taçlandırıp, önemli kararlar alırlar. Yaşadıkları şehirden San Francisco'ya taşınacak ve yeni işlere başlayacaklar her ikiside.

Bu büyük değişikliklerin ilk aşaması yeni bir ev ve mobilyalar almak olur. Courtney ev işleri ile ilgilenmek için uçakla gider San Francisco'ya. Alex ve 11 yaşındaki kaynbiraderi Colin ise,  kalan ufak tefek işleri halledip arabaları ile yola çıkarlar. Oldukça uzun bir yolculuk beklemektedir onları. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna uzanan  binlerce kilometrelik bir yol.

Yolculuk uzun sürecek olsada hem Alex, hem Colin memnundur bu durumdan. Birbirlerini çok seven bu ikili, oldukça iyi bir plan yaparlar. İzlenecek güzergah, kalınacak oteller, mola verilecek tesisler. Herşey oldukça iyi planlanmıştır elbette ama hiç hesapta olmayan bir aksilik yola çıktıları ilk anda takılır peşlerine. Onları adım adım izleyen, karanlık, psikopat bir adam!

Kalemini çok sevdiğim bir yazar Koontz. Her kitabı gibi bu macerayı da soluk soluğa okudum. Bir gerilim ve yol hikayesiydi Çatırtı. Merak ve heyecanın hiç eksilmediği bir yolculuğa çıkmak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir. Colin'i özelikle çok sevdim. Çok zeki, yaşından daha olgun kararlar alabilen, sevimli bir yol arkadaşı oldu bana.

“İş; öldürmek ve öldürülmek arasında seçim yapma noktasına gelince, en yumuşak başlı insan bile kendini koruyabilmek için gerekeni yapardı.”

“Ben hep büyüklerin artık hiçbir şeyden korkmak zorunda kalmadıklarını sanırdım.”

“Ölümün öbür tarafında görebildiği tek şey hiçlik, simsiyah bir boşluktu.”

“Bu gece uyumadan önce biraz okumaya ne dersiniz?”

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bir Kitap: Miskinler Tekkesi / Reşat Nuri Güntekin

Bir Kitap: Miskinler Tekkesi / Reşat Nuri Güntekin

18-05-2024 - KİTAP ANALİZİ

Bir Kitap: Topal / Müjde Aklanoğlu

Bir Kitap: Topal / Müjde Aklanoğlu

17-05-2024 - KİTAP ANALİZİ