Bir Kitap: Bayan Westawayn'in Ölümü / Ruth Ware

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: BAYAN WESTAWAY'İN ÖLÜMÜ / RUTH WARE
Advert

KİTAP ANALİZİ - 26-05-2023 22:56

BİR KİTAP: BAYAN WESTAWAY'İN ÖLÜMÜ / RUTH WARE

"Bir taneyse kederdir
İkiyse neşe 
Üç tanesi kız demek
Dörtse erkek
Beş tane gümüşken 
Altıysa altın 
Yediyse sırdır 
Söyleme sakın..."

Tarot falı bakarak geçimini sağlamaya çalışan Hal, bir gün evine gelen gizemli bir mektupla büyükannesinden kalan yüklü bir mirasın sahibi olduğunu öğrenir. İnanılmaz derecede paraya ihtiyacı vardır o sıra, zira korkunç bir kaza sonucu kaybettiği annesinin ardından büyük bir geçim sıkıntısı çekmektedir. Fakat ortada bir sorun vardır. Çünkü Hal'ın ona bu mirası bırakacak bir büyükannesi yoktur. Yani bu mektup yanlış kişiye gönderilmiştir.

Hal her şeye rağmen bu mirası kabul etmeye karar verir, çünkü borç aldığı kişiler çok tehlikeli insanlardır. Mektupta belirtilen cenaze töreni ve ardından mirasın açıklanacağı toplantıya gitmeye karar verir. Falcılık yeteneği sayesinde belki de bu insanları kandırabilecek, ihtiyacı olan paraya kavuşabilecektir. Cenaze törenine sanki gerçekten mirasta payı olan torunmuş gibi katılan Hal, kısa sürede etrafta dönen tuhaflıkların farkına varır. Aralarına katıldığı gizemli aileye söylediği yalanlara tutunarak bu tuhaf durumu çözmeye, yıllarca kendisinin de yaşadığı yalanları gerçeğe dönüştürmeye karar verir.

Oldukça akıcı, gizem dolu bir maceraydı. Hal ile birlikte gerçekleri ortaya çıkarmak, onca yıl yalanlarla dolu yaşadığı hayatın gerçeğini çözmek güzeldi. İtiraf edeyim tahminlerim tutmadı. Severek okuduğum bir kitap oldu. 
Gizem, heyecan seven dostlara tavsiyemdir. Ben severek okudum.

“Bir kez olsun, yoluma devam edebilmek için bir şey istiyorum.”

“Bazı insanların elinde avucunda azıcık bir para varken, bazı insanlar nasıl bu kadar zengin olabiliyordu?”

“Ulvi bir anlam falan yok. Bazen bazı şeyler yok yere olur. Kader zalim ve keyfidir.”

Editör: Dilek Tuna Memişoğlu 

Günün Diğer Haberleri